Drugsonderzoek leidt tot aanhouding twee verdachten in Meppel en de Wijk

Foto:

Meppel – Groot politieonderzoek naar drugshandel in de omgeving van Meppel heeft dinsdagochtend geleid tot de aanhouding van twee verdachten. Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige man uit Meppel zijn aangehouden op onder andere verdenking van drugshandel en vuurwapen- en wapenbezit.

Het onderzoek begon in november 2023 toen de politie in Meppel informatie ontving over mogelijke handel in harddrugs in de omgeving van Meppel. In dit onderzoek kwamen twee verdachten naar voren. De politie heeft in dit onderzoek twee verdachten aangehouden. Dit gaat om een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden in een woning aan de Secretaris Ottermanweg in de Wijk en wordt verdacht van drugshandel en vuurwapen- en wapenbezit. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. De tweede verdachte is een 30-jarige man uit Meppel. Hij is aangehouden in een woning aan de Sluisgracht in Meppel op verdenking van drugshandel en wapenbezit. Bij deze verdachte wordt overwogen om hem voor te geleiden aan de rechter-commissaris.

Wapens en telefoons

Naast de aanhoudingen heeft de politie ook twee huiszoekingen gedaan bij twee woningen in Meppel. Bij deze huiszoekingen zijn meerdere wapens, een hoeveelheid munitie en mogelijk harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Op dit moment wordt onderzocht of het daadwerkelijk om harddrugs gaat. Daarnaast zijn er ook meerdere telefoons in beslag genomen, die de politie mogelijk meer informatie kunnen geven. Naar deze telefoons wordt dan ook verder onderzoek gedaan.

Melden werkt

De politie stelt vast dat melkdingen werken: ‘Als u iets verdachts ziet, hoort of ruikt, meld dit dan bij ons. Denk aan personen die ergens rondhangen en snel iets uitwisselen met voorbijgangers. Woningen of voertuigen waar mensen steeds iets afhalen of juist iets komen brengen, soms op gekke tijden. Melden heeft altijd zin: ook als u niet zeker weet of u het goed gezien of gehoord heeft. Samen zien en horen we namelijk veel meer en deze informatie kan zeker waardevol voor ons zijn. Bij een acute situatie kun je 112 bellen. Anders kun je je tips en informatie ook doorgeven via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. We onderzoeken meldingen altijd voordat we actie ondernemen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen