Goedgekeurde fietshelm met korting ook in Meppel

Fietshelm met korting.
Fietshelm met korting.
Foto: Eigen foto

Meppel – Inwoners van Drenthe die 65 jaar of ouder zijn, kunnen vanaf 10 april 2024, op de Nationale Dag van de Fietshelm, bij een Drentse fietsenzaak een goedgekeurde helm (CE 1078) met 25 euro korting aanschaffen. Deze bon is geldig bij helmen met een adviesprijs vanaf € 49,-.

Door fietsongevallen onder de doelgroep 65-plussers loopt een deel van de mensen hoofd- en/of hersenletsel op. Uit onderzoek blijkt dat bij een ongeval fietsers met een helm 60% minder kans hebben op ernstig, en 70% minder kans op dodelijk hoofd- en/of hersenletsel, dan fietsers zonder helm.

Deelnemende bedrijven in Meppel

Woensdag 10 april is de Kickoff van het Doortrappen seizoen. Hessels2wielers, L’Hirondelle Bike Shop Meppel en Fietspoint Wolbers doen mee aan de fietshelmactie. 65-plussers kunnen een goedgekeurde fietshelm met €25 korting aanschaffen. De tegoedbon is verkrijgbaar in bovenstaande fietszaken en geldig bij helmen met een adviesprijs vanaf €49,–  De actie wordt gesubsidieerd door Provincie Drenthe.

De actie is de start van het Doortrappen seizoen. Doortrappen helpt, motiveert en inspireert om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren wordt aangeboden. De activiteiten zijn opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Tijdens de activiteiten kan men bijvoorbeeld een proefrit maken op een elektrische fiets of een driewielfiets, er worden handige tips gegeven over veilig fietsen, én ontdek je de mooiste fietsroutes door Drenthe.

Kijk voor meer informatie over Doortrappen op: www.doortrappendrenthe.nl. Meer informatie over de kortingsactie staat op: www.provincie.drenthe.nl/fietshelmenactie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen