Merlijn de Leeuw komt met eigen dichtbundel

Merlijn de Leeuw.
Merlijn de Leeuw.
Foto: Eigen foto

Broekhuizen – Toen Merlijn de Leeuw ongeveer tien jaar oud was, begon ze met het schrijven van gedichten. Ze ontdekte dat ze hiermee haar gevoelens kon uiten over vraagstukken van het leven, de liefde, persoonlijke ontwikkeling en andere kwesties.

De enorme waterval aan woorden in haar hoofd, werd vervolgens concreet in een gedicht. Ook de gevoelens van anderen kon zij concreet maken met haar gedichten, ontdekte ze. Gek is haar voorliefde voor dichten niet, aangezien haar moeder en oma ook veel gedichten geschreven hebben.

De tijd is nu gekomen om haar gedichten te delen met anderen, om in de voetsporen van haar familie te treden. Op vrijdag 22 december verschijnt dan ook het nieuwe boek Mijn gedichten, maar ook voor jou – Een luisterend oor, begrip, geborgenheid en houvast, uitgegeven door Boekscout.

‘In mijn bundel tref je een veelzijdigheid aan van gedichten, geïnspireerd door alles wat ik om mij heen waarneem. Over bijvoorbeeld wolken die overdrijven of een zwerm vogels in de lucht. En ook alledaagse emoties over het leven, de liefde, verdriet en overwinningen komen aan bod. Soms lijkt een situatie uitzichtloos of vraag je je af met welke reden iets gebeurt. Met mijn gedichten bied ik je een luisterend oor op het juiste moment. Ik verwoord in een gedicht wat jij voelt, waardoor je je gehoord en begrepen voelt. Door de positieve leidraad in mijn gedichten zul je je na het lezen opgewekt en geïnspireerd voelen’, vertelt Merlijn.

Over de auteur

Merlijn de Leeuw (1986), geboren in Meppel, begon als tiener al met gedichten schrijven. Ze ontdekt dat dit als vanzelf gaat wanneer ze uiting wil geven aan gevoelens en gedachten. Te pas en te onpas krijgt ze een ingeving voor een gedicht. Op haar slaapkamer, op de boerderij, op school of als ze achter de kassa zat bij de plaatselijke supermarkt. Deze gedichten zijn haar luisterend oor en geven rust. Ze heeft ze in die tijd altijd voor haarzelf gehouden. Na vele aanmoedigingen uit verschillende hoeken, heeft ze besloten om in de voetsporen van haar oma te treden, en haar eigen dichtenbundel uit te geven. Iedereen verdient namelijk een luisterend oor.

Boekgegevens

Titel: Mijn gedichten, maar ook voor jou – Een luisterend oor, begrip, geborgenheid en houvast. Auteur: Merlijn de Leeuw. Verschijningsdatum: 22-12-2023. ISBN: 9789464899412. Prijs: €17,99, incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België. Uitvoering: Paperback. Aantal pagina’s: 82

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen