“Het is wonderbaarlijk snel gegaan”

Nathan Smits praat gemakkelijk en vertelt enthousiast over zijn achtergrond. En over die van Matthijs Menses. Samen organiseren zij op 22 en 23 augustus het Dinner Mobile op Bleekerseiland. Na de vlotte start bedenkt Smits zich een moment. “Ik zal even wachten tot Matthijs terug is.” Enkele seconden later staan er drie ijskoude cola op tafel en is de mede-organisator ook aangeschoven. Een gesprek met de drijvende krachten achter het eerste food truck festival van Meppel.

“De horeca in Meppel gunt elkaar alles, dit samenwerken werpt zijn vruchten af. Dat is heel positief.”

Beiden zijn geen onbekenden op het gebied van evenementen. Smits verrichtte werkzaamheden voor ‘Room 28’ en ‘Binnenpret’. Dit na een studie Eventmanagement. Menses studeert Communicatie en Multimedia Design aan de NHL en werkte mee aan evenementen in de grotere steden van het land. Het zijn geen onbekenden van elkaar. “We kennen elkaar al langer en hebben allebei een achtergrond in het organiseren van evenementen. Het is de eerste keer dat we een evenement organiseren dat specifiek op eten gericht is, maar eten is altijd een belangrijk onderdeel van evenementen en festivals. Het Dinner Mobile is vooral een sociaal event, gezelligheid en het sociale aspect staan centraal.”

“We doen dit voor de eerste keer, maar zeker niet voor 1 keer.”

Na samen een gesprek te hebben gehad besluiten ze het plan voor het food truck festival door te zetten. “We kregen meteen veel aandacht op social media. Meppel is aardig verzadigd wat evenementen betreft, vooral rond deze tijd.” Toch hakken de mannen op korte termijn de knoop door. “Het is wonderbaarlijk snel gegaan.” Onderdeel van het plan is de samenwerking met Sylvian Stille, van Stille Evenementen. Hij organiseert het After Summer Festival op Bleekerseiland tijdens hetzelfde weekend. “Het is het ideale weekend”, vertelt Smits. Menses vult aan: “Het is het einde van de zomer en de Donderdag Meppeldagen zijn afgelopen. De reacties na onze eerste promotieronde door Meppel waren zeer positief.” Naast het food truck festival kan er genoten worden van de muziek op het After Summer Festival nu de mannen hun krachten gebundeld hebben.

DiMo_nieuws_meppel

De waardering voor de horeca in Meppel is groot bij de organisatoren. “De horeca in Meppel gunt elkaar alles, dit samenwerken werpt zijn vruchten af. Dat is heel positief.” Menses, zelf haast nog enigszins verbaasd: “Er zijn zelfs mensen uit de horeca die vrijwillig komen helpen.”

De eerste editie komt er aan. Liefhebbers van eten, gezelligheid en muziek kunnen het weekend van 22 en 23 augustus terecht op Bleekerseiland in Meppel. Met op voorhand zoveel positieve reacties rest er nog 1 vraag: kan men een tweede editie tegemoet zien? “Zeker. Daar hebben we het ook al over gehad. Het After Summer Festival bestaat natuurlijk al, qua food trucks en de combinatie met het After Summer Festival is dit een try-out. We doen dit voor de eerste keer, maar zeker niet voor 1 keer.”

Aanvullende informatie over het evenement is te vinden op Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen