Route van 13 kilometer in Dwingelderveld wordt Jac. P. Thijsse Wandelroute

Nationaal Park Dwingelderveld,
Nationaal Park Dwingelderveld,
Foto:

Ruinen – In Nationaal Park Dwingelderveld vernoemt Natuurmonumenten een wandelroute naar Jac. P. Thijsse. Volgende week donderdag  wordt de bestaande 13 kilometer lange wandelroute door het gebied omgedoopt tot Jac. P. Thijsse Wandelroute.

Eén van zijn achterkleinkinderen, Saskia Thijsse, onthult die middag samen met Jos Bisschops namens de directie van Natuurmonumenten een wegwijzerbordje van de wandelroute. Vanaf dat moment is ook het routeboekje verkrijgbaar waarin de wandeling uitgebreid beschreven wordt, inclusief het historische belang van Thijsse voor het Dwingelderveld.

Huidige natte heidegebied

Aanleiding voor de vernoeming van de route naar Thijsse is het feit dat het onlangs 90 jaar geleden was dat het eerste deel van het huidige natte heidegebied in bezit kwam van Natuurmonumenten. Jac. P. Thijsse speelde daar een hoofdrol in. Eigenlijk zou dit heuglijke feit vorig jaar gevierd worden, maar de coronacrisis verhinderde dat. Wel verscheen eerder dit jaar al een boek waarin de verwerving van het Dwingelderveld centraal staat, De redding van het laatste grote natte heideveld van Nederland, geschreven door journalist Axel Wiewel. Hij is ook de initiatiefnemer van de vernoeming van de wandelroute, en tevens de samensteller van het routeboekje.

De wandelroute, die begint en eindigt bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Benderse bij Ruinen, is met grijze pijltjes gemarkeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen