Verdubbeling snelweg maakt route naar Scandinavië stuk sneller

de E233 aan Duitse zijde in de huidige situatie.
Foto: Stedenkring Zwolle - Emsland

Meppen – Hoeveel vakantiegangers uit onze regio balen er niet van dat ze, na de N37 in Nederland, terechtkomen op de provinciale Duitse wegen richting Scandinavië? Daar komt eindelijk verandering in. De verdubbeling van de E233 tussen Meppen en Cloppenburg gaat over twee jaar van start. Dit hebben ondernemers langs het traject vernomen van de deelstaat Nedersaksen, verantwoordelijk voor de snelwegbouw.

Als de bouw in 2023 start kan de verdubbeling in 2030 een feit zijn. Waarschijnlijk wordt het gedeelte dat het dichtst bij Nederland ligt het eerst aangepakt.

Snelste route

De 83 kilometer lange E233 (het verlengde van de A37 in Nederland) is de snelste route vanuit Nederland naar Scandinavië en de Baltische Staten. Bijna 50 procent van het verkeer op deze route bestaat uit vrachtverkeer. Verdubbeling levert in de spits ruim drie kwartier tijdwinst op. Als straks ook de tunnel tussen Duitsland en Denemarken klaar is, rij je in vijf uur van Emmen naar Malmö.

Volgens de Stedenkring Zwolle-Emsland, die al tien jaar betrokken is bij planvorming, is het de eerste keer dat de Duitse deelstaatregering zich zo concreet uitspreekt over de bouw.

Reacties