Lisanne Lasker wint specialistische naaimachine in mondiale wedstrijd

Lisanne (links) met haar quilt. Rechts Gerda Stegeman.
Foto: Benny Spin

De Wijk/Meppel – Lisanne Lasker uit Meppel mocht vrijdagmiddag een Bernina 570 Quilters Edition ter waarde van liefst 3500 euro in ontvangst nemen. Lisanne won deze met een winactie van Bernina, waaraan door duizenden mensen uit de hele wereld werd meegedaan.

Lisanne is een fervent liefhebber van quilten en is een jaar bezig geweest met haar ontwerp. „Elke maand heb ik een lapje gemaakt.” Ze was dan ook superblij met de gewonnen prijs. Gerda Stegeman, eigenaresse van Quiltpalace & de Wolmand in de Wijk, had als Berninadealer in deze regio de eer om de naaimachine te overhandigen.

Om kans te maken, moest ze een foto insturen van een quilt kunstwerk. Een quilt is een doorgestikte deken, die wordt gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar genaaid moeten worden door middel van quilten. De top (bovenste laag) kan een hele lap stof zijn of patchwork. Het woord quilt is afgeleid van het Latijnse culcita, dat gevulde zak betekent. Oorspronkelijk was de quilt bedoeld als deken, om zich te beschermen tegen koude weersinvloeden.

Reacties