Jongeren in Meppel helpen jongeren met traineeship

Hechte samenwerking.
Foto: Eigen foto

Meppel – Welzijn MensenWerk en Weerbaar Meppel gaan hun samenwerking uitbreiden. Per februari kunnen jongeren uit Meppel en omgeving die mee willen doen aan het vrijwillige traineeship aan de slag om anderen jongeren te ondersteunen bij vragen of problemen in de thuissituatie, met school of werk of door minder contacten in deze coronatijd.

Anneke van Dijk, projecteider van het vrijwillig traineeship: ‘’Weerbaar Meppel is een centrum voor weerbaarheidstrainingen en individuele coaching en heeft onder andere jongeren als doelgroep. Met eigenaar Mustapha el Barbari en het team van Weerbaar Meppel werken we al langer samen, ze denken actief en enthousiast mee over mogelijkheden om jongeren ervaringen te laten opdoen. Met deze werkplek krijgen de trainees een eigen project waarmee ze anderen jongeren kunnen helpen. Ze kunnen iets positiefs betekenen voor anderen.’’

Begeleiding van jongeren

‘’We hebben alle ingrediënten in huis voor professionele begeleiding van jongeren’’, vertelt een enthousiaste Fiona, jongerencoach bij Weerbaar Meppel. ‘’Iedereen vanaf 12 jaar die ergens meezit kan ons bellen. Het kind of de jongere matchen we aan een jongere van het vrijwillig traineeship. De trainee kan, in overleg met mij, in een-op-eencontact zelf invulling geven aan de ondersteuning: van een gesprek tot samen iets doen, voor bijvoorbeeld ouderen, alles binnen de coronamaatregelen uiteraard. Dit is echt een heel mooi tegengeluid in deze pittige tijden, waar bijna niets meer lijkt te mogen.’’

Ervaringen opdoen

Welzijn MensenWerk organiseert vrijwillige traineeships voor schoolgaande jongeren, werkzoekende of werkende jongeren en jongeren die een tussenjaar houden. Gedurende een half jaar gaan de deelnemers voor minimaal vier uur in de week bij drie maatschappelijke organisaties aan de slag. Met het werk doen ze veel nieuwe ervaringen op en vergroten hun maatschappelijke betrokkenheid. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar kunnen gratis deelnemen en ontvangen bovendien een klein opleidingsbudget.

Aanmelden

Jongeren die aan de slag willen voor Weerbaar Meppel of op andere plekken hun cv willen verrijken met maatschappelijke ervaring, kunnen zich aanmelden bij Anneke van Dijk, tel: 06 10106173, e-mail [email protected]. Eerst gratis kennismakingsgesprek over de mogelijkheden is mogelijk.

Reacties