Prima Life heeft intrek in De Schalle genomen

Het team van Prima Life.
Het team van Prima Life.
Foto: Artizzl media

Nijeveen – Dorpshuis De Schalle in Nijeveen heeft er een nieuwe huurder bij: Prima Life is sinds maandag actief in de nieuwe praktijklocatie en dat is na Meppel, Ruinen en Zuidwolde de vierde vestiging. „Ik heb lang in Nijeveen gewoond, en prachtig dorp, en we doen veel met sporters van DOS’46, SVN’69 en de fietsvereniging de Nijerieders. Ik had dit eigenlijk altijd al in mijn hoofd zitten. We waren niet direct op zoek, maar toen ik hier een vorig jaar een keer langsreed en een bordje ‘te huur’ zag, is de bal gaan rollen”, zegt Willem Kruithof.

In de ruimte waar eerder de kinderopvang gevestigd was, wordt al enige tijd hard gewerkt om er de klanten te kunnen ontvangen. „Het is behoorlijk verbouwd, want we hebben hier straks twee behandelkamers, een oefenzaal, een douche en toilet”, somt Willem op. Zijn zoon Mart is ook verguld met de nieuwe locatie, die gelijktijdig met Zuidwolde opengaat. „Alleen al om de sporters in Nijeveen beter te kunnen begeleiden en er komen sowieso al veel patiënten uit Nijeveen bij ons in Meppel.” Willem knikt: „We zien al die sporters. We gaan nu vooral naar de clubs toe, maar kunnen nu makkelijk hier behandelen.”

Revalidatie

Prima Life is volgens Willem vooral gespecialiseerd in revalidatie, van kruisbandblessures, nieuwe heupen en knieën bijvoorbeeld. „We hebben nauwe contacten met Isala; we begeleiden ook mensen met hartfalen, COPD en nekklachten. En Trienke Koopmans is gespecialiseerd kinderfysiotherapeute. Ze woont hier bovendien”, glimlacht vader Kruithof.

Naast Koopmans is ook sporttherapeut Ruud Vermeer vaak in Nijeveen te vinden, net als Mart Kruithof, alsmede bewegingswetenschapper annex fysiotherapeut Desi Wieman. In Nijeveen staat al de nodige apparatuur, voor diagnostiek wordt nog wel een beroep op de vestiging in Meppel gedaan, waarbij gedacht moet worden aan shockwave en echo. „Die hele grote apparaten kun je niet kwijt in De Schalle, maar daar hoeven de patiënten vaak maar een keer voor naar Meppel”, noemt Willem. „En we zien wel waar later nog meer behoefte aan bestaat.”

Vak apart

De kinderfysiotherapie is volgens de heren Kruithof echt een vak apart. „dat gaat in principe tot 18 jaar, maar ik zie bijvoorbeeld veel baby’s. De voorkeurshouding is een hot item. Als baby’s veel op de rug liggen, kan hun achterhoofdje afplatten. Ik geef de ouders adviezen over zijligging en reik trucs aan. Maar ik krijg ook huilbaby’s, baby’s die zich overstrekken of die een aandoening hebben”, legt Trienke uit. „Maar ook had ik een meisje van 16 met somatische klachten.” Daarnaast ziet ze veel korfballers, omdat Trienke zelf trainer-coach is bij DOS’46. Desi Wieman is dan weer verantwoordelijk voor de voetballers van SVN’69. „Die zie ik in hun eigen accommodatie, maar ze kunnen straks ook hier komen.”  „Nijeveen is echt een sportdorp, dat is voor ons een mooie aanvulling”, vindt Trienke.

Prima Life en topsport gaan al jaren hand-in-hand, want ze zijn verbonden aan de schaatsploeg van Jumbo Visma. Willem is al jaren een bekende verschijning op de mondiale schaatsbanen, Mart heeft het stokje nu even overgenomen. „Het mooie dat we dicht bij de topsport zitten, is dat we veel ontwikkelingen mee naar de praktijk nemen”, glundert Mart. „Het is mooi dat je dan met Jac Orie werkt, die bekijkt het vaak heel wetenschappelijk. In de topsport kom het aan op details, van Orie kun je heel veel leren”, vult Willem aan. „Dat zet ons echt aan het denken, daar praten we in ons team ook weer over.” Als voorbeeld noemen ze de visie van Jac Orie op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. „Dat kun je een-op-een in de praktijk gebruiken, het is bij COPD- én coronapatiënten te gebruiken om te herstellen”, besluit Willem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen