Eerste bewoners van verpleeghuizen Noorderboog gevaccineerd

Vaccinatie voor mevrouw Worst.
Vaccinatie voor mevrouw Worst.
Foto: Noorderboog

Meppel – Vandaag was het zover: de eerste bewoners van de verpleeghuizen van Noorderboog kregen hun vaccinatie tegen corona.

Welzijnsmedewerker Jikke Nederhoed ervaarde dit  als een emotioneel moment. Ze geeft aan dat bij menig collega de rillingen over het lijf liepen. Allemaal voelden we ‘nu gaat het echt gebeuren, eindelijk  gaan we  de strijd aan met dit virus dat ons werk en onze bewoners al maandenlang in zijn greep houdt.’

Mevrouw  Worst – Meinen (97) kreeg als eerste bewoner van het  Irenehuis  in Meppel op dinsdagochtend de vaccinatie.  Voordat de prik gezet werd, bereidde verpleegkundige  Jeanet Pit haar goed voor op dit moment. Na de prik voelde ze zich goed, ‘ik heb er helemaal niks van gevoeld’ aldus  mw. Worst-Meinen.

Behandeling

Op 1 februari kwamen de vaccins binnen bij Noorderboog. Vanochtend zijn ze naar de verschillende verpleeghuizen gedistribueerd. De komende dagen worden de bewoners die zorg met behandeling ontvangen en die daarvoor hun toestemming hebben gegeven, gevaccineerd. Deze vaccinaties worden gegeven  door verpleegkundigen die werkzaam zijn binnen Noorderboog. Veel zorgmedewerkers zijn in de afgelopen weken  al gevaccineerd door de GGD of hebben hun  vaccinatieafspraak binnenkort gepland staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen