Arrestaties in Meppel, Assen, Emmen en Beilen na oproep tot rellen

Foto:

Meppel – De politie heeft maandag drie minderjarigen uit Drenthe aangehouden voor opruiing. Vandaag werd in Meppel een 20-jarige plaatsgenoot aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Zij riepen op social media op tot rellen in Meppel,  Emmen, Assen en Beilen. Tot rellen is het in deze regio vooralsnog niet gekomen, in tegenstelling tot veel andere plaatsen in Nederland, maandagavond.

Burgemeester Richard Korteland maakte vanmiddag melding van de arrestatie van de Meppeler. ‘Vandaag is een 20-jarige Meppeler gearresteerd wegens opruiing (via social media) de afgelopen tijd. Vanuit de gemeente Meppel en de Politie wordt opruiend gedrag niet geaccepteerd of getolereerd! Waarschijnlijk volgen er nog meer arrestaties. Je mening geven is prima, maar dat zal gebeuren met respect voor andermans eigendommen.’ Het levert op social media volop steunbetuigingen op van personen die zich fel tegen al die rellen in het land tonen.

Drenthe

In het noorden van het land is het tot op heden steeds rustig gebleven. Er zijn nu echter meerdere oproepen, waaronder in de stad Groningen. In Zwolle greep de politie gisteravond snel en doeltreffend in toen relschoppers zich in het centrum verzamelden. Hier werden de straten vlot schoongeveegd na een noodbevel van burgemeester Peter Snijders.

De politie in Drenthe startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen over de oproep en wist identiteit en woonplaats van het drietal te achterhalen. Na toestemming van de officier van justitie zijn de drie aangehouden en verhoord. Er is proces-verbaal opgemaakt. De politie verwacht nog meer arrestaties te zullen verrichten.

Naast de handhaving van de openbare orde op straat, investeert de politie intensief in de opsporing van mensen die zich niet aan de maatregelen houden en strafbare feiten plegen. Hieronder valt ook opruiing; het al dan niet via social media aanzetten tot strafbare feiten. Wie de politie daarover wil tippen; dat kan via het meldformulier op politie.nl of 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen