Gezondere Sportkantine certificaat voor 3RD Half Sportbar Ankie

Ankie Smid en wethouder Jaap van der Haar.
Ankie Smid en wethouder Jaap van der Haar.
Foto: Eigen foto

Meppel – De 3RD Half Sportbar Ankie topsportcentrum Ezinge heeft als derde sportlocatie in de gemeente Meppel het certificaat Gezondere Sportkantine ontvangen uit handen van wethouder Jaap van der Haar. Woensdag ontving Ankie het gouden Team:Fit certificaat van wethouder Jaap van der Haar in het bijzijn van buurtsportcoach Liane van Elp (Meppel Actief & Gezond) en Team:Fit coach Wineke Holtrop.

Naast Team Bastov Weerbaar Meppel en vv SVN’69 is de 3RD Half Sportbar van Ankie in topsportcentrum Ezinge de derde in Meppel. De 3RD Half Sportbar van Ankie stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze, die prominent in het zicht staat en heeft dit geborgd in het beleid waarmee wordt voldaan aan de basis. Hiermee is de gezondere keuze de makkelijke keuze waarmee Ankie een gouden Team:Fit certificaat heeft behaald en zich de 23e gezondere sportkantine van Drenthe mag noemen!

Blije Ankie.

Voedingscentrum

In oktober 2020 begon Ankie onder begeleiding van Team:Fit Coach Wineke Holtrop (een onderdeel van JOGG) aan de uitbreiding van het aanbod in de sportbar aangepast aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Inmiddels kunnen bezoekers in de sportbar van Ankie kiezen voor water naast cola, volkoren- naast wit brood en alternatieven naast chips en candybars als Mars. Als extra is er ook groente en fruit verkrijgbaar en de betere keuzes zijn meer zichtbaar, in tegenstelling tot de ongezondere producten. Het mooie aan het bieden van alternatieven is dat de frituur en biertap gewoon mogen blijven. Zo is er voor ieder wat wils. Team:Fit blijkt ook gunstig te zijn voor de omzet. Uit onderzoek onder Team:Fit-verenigingen blijkt hun omzet gelijk te zijn gebleven of zelfs gestegen na de keuze voor gezonder.

23e Team:Fit sportkantine in Drenthe

De 3RD Half Sportbar van Ankie is de 23e Team:Fit-locatie van Drenthe. De gemeente Meppel vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het juiste voorbeeld wordt gegeven en er een gezondere keuze beschikbaar is. Wethouder Jaap van der Haar: “Gemeente Meppel is sinds 2011 aangesloten bij JOGG en zet zich samen met andere partijen in de wijken en dorpen in voor meer aandacht voor voeding, sport en bewegen. Ik vind het belangrijk dat we bij sportverenigingen, waar veel onder andere kinderen komen, een gezondere omgeving creëren. 3RD Half Sportbar Ankie mag trots zijn op dit resultaat.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen