CSG Dingstede en Stad en Esch gaan alsnog fuseren

Gebouw Stad en Esch.
Gebouw Stad en Esch.
Foto: Stad en Esch

Meppel – Per 1 februari 2021 zal Peter de Visser (bestuurder Stad & Esch) tijdelijk de functie van bestuurder van CSG Dingstede waarnemen. Dit betekent tevens dat de toezichthoudende raden van beide scholen besloten hebben om het gesprek over een bestuurlijke fusie te hervatten met als doel in het voorjaar een principe akkoord over de beoogde bestuurlijke fusie per 1-1-2022 te realiseren.

‘We zijn blij dat de gesprekken over een bestuurlijke fusie worden hervat, zeker vanuit het oogpunt van continuïteit voor CSG Dingstede en Stad & Esch, de waarborging van de eigenheid en identiteit van de beide scholen en daarmee de instandhouding van een gedifferentieerd onderwijsaanbod voor de ouders en kinderen in Meppel en omstreken’, zo laat de school met christelijke signatuur weten.

Wel de intentie

In april 2020  werd nog bekendgemaakt dat er voorlopig geen fusie inzat. Na uitgebreid onderzoek volgde de conclusie dat een stap naar samenwerking op dat moment te vroeg kwam. De openbare en christelijke scholen wilden op bestuurlijk vlak gaan samenwerken om het hoofd te bieden aan de verwachte afname van het leerlingenaantal in de regio. Jaren geleden begonnen de gesprekken daarover al. Er werd toen al aangegeven dat het de intentie bleef om in de toekomst alsnog samen te werken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen