Kunstdocenten in Triform te zien in Kunsthuis Secretarie

Triform.
Triform.
Foto: Eigen foto

Meppel – Hoewel de wereld nog steeds in de greep is van het virus, houdt de kunst stand in Kunsthuis Secretarie. Sterker nog, ze gaan moedig voorwaarts. Zo wordt de tweede helft van december een deel van het kunsthuis aangepast voor de vaste collectie kunstwerken van Stien Eelsingh. Deze zal voor het publiek worden geopend op 4 maart 2021, als de organisatie na 25 jaar verder gaan als Stedelijk Museum Meppel.

De laatste tentoonstelling in Kunsthuis Secretarie wordt wel een hele bijzondere. Sinds jaar en dag zijn er kunstwerken te zien van voormalig studenten van kunstacademies uit het hele land, maar vanaf 19 december exposeren in Kunsthuis Secretarie drie van hun docenten.

Triform

Tot en met 21 februari is de tentoonstelling Triform te zien. Schilderijen in olieverf, acryl, houtsneden en pastel door Mario ter Braak, Annie Klasen en Harbert Booij. Zij waren collega’s in het HBO-kunstonderwijs en hun bindende factor is het beeldend denken en actief bezig zijn met kunst. De waarneming van de natuur en de wereld om ons heen vormen de basis waaruit ze werken, maar ze streven naar meer dan louter de weergave ervan. De kunstwerken op de tentoonstelling laten zien hoe ze hun overeenkomst in waarnemen heel verschillend verbeelden.

Vanwege de Covid-regels die samenscholing beperken en mondkapjes verplichten, is er een zeer beperkte officiële opening op zondag 20 december. Genodigden uit de nabijheid van de kunstenaars zelf zullen aanwezig zijn bij het openingswoord van kunsthistoricus Yvonne Lievaart, voormalig collega van alle drie de kunstenaars.

Kunsthuis Secretarie is tot nader orde geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur, voor wie gereserveerd heeft via [email protected]. Zie ook www.kunsthuissecretarie.nl Een mondkapje meenemen hoeft niet, die krijgt de bezoeker van het Kunsthuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen