Miranda van Kralingen geeft intiem kerstconcert in Zael

Miranda van Kralingen.
Miranda van Kralingen.
Foto: Eigen foto

Meppel – Onze eigen beroemde operaster en ontroerende sopraan Miranda van Kralingen zingt aan het einde van het onthutsende roller-coaster jaar 2020 in de intieme sfeer van Zael de sterren van de hemel. Daarbij wordt zij op de vleugel begeleid door niemand minder dan de creatieve pianist en festivaldirecteur Yoran-Ish-Hurwitz.

Je voelt het al aan: In ruim een uur zingt en speelt het gerenommeerde duo liefde, warmte, vrede en licht in je hart en lijf in deze laatste donkere dagen voor het Nieuwe Jaar 2021 ontwaakt. En dat is wat we allemaal zo hard nodig hebben. Een licht, jazzy programma, met de mooiste liederen en een kleine toets kerstsfeer.

De voorstelling is op vrijdag 18 december om 20.15 in Zael aan het Zuideinde 56. In verband met de Corona-maatregelen wordt het aantal bezoekers beperkt tot 23 zitplaatsen zodat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Op locatie hebben we aanvullende maatregelen zoals een looproute: hou deze maatregelen alstublieft in acht. Kaartjes kosten €22,50.  Zael is rolstoelvriendelijk. Begeleiders van ouderen hebben gratis toegang. Je kunt kaarten via www.zael.nl online bestellen en reserveren. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen. Na uitverkoop overwegen een extra middagconcert om 16 uur. Wanneer je daarbij wilt zijn stuur dan even een email naar [email protected] .

Miranda van Kralingen

De beroemde Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen kennen we allemaal als operaster. Na haar cum laude eindexamen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (1987) volgde een glansrijke Opera- en Concertcarrière. Heel Nederland zag haar toen ze  02.02.02 bij het huwelijk van Willem Alexander en Máxima het het Ave Maria van Schubert  zong. Ook als moderator, directeur en pedagoog werd ze bekend. In het voorbije decennium presenteerde zij Verzoek op Vier voor de Tros en was zij intendant van Opera Zuid. Haar rijke podiumervaring in diverse muziekgenres én haar liefde voor de schoonheid van tekst deelt zij middels Masterclasses met (jeugdige) zangers en zangeressen. Daarnaast is haar oude passie voor haar eerste grote liefde, de lichte muziek, weer opgevlamd. Daarom heet haar zangstudio voor professionals en amateurs dan ook ‘Bach2Broadway’.

Yoran-Ish-Hurwitz

De Nederlandse pianist van Israëlische origine Yoram Ish-Hurwitz (1968) gaat Miranda begeleiden. Hij is opgeleid in Amsterdam (Sweelinck Conservatorium bij Danièle Dechenne en Jan Wijn), New York (Juilliard School bij György Sándor) en Hannover (Musikhochschule bij Karl-Heinz Kämmerling).

Hij begon zijn carrière als concertpianist, won enkele prijzen en trad op door heel Europa, de Verenigde Staten en Brazilië. Daarnaast pionierde hij in het maken van multidisciplinaire voorstellingen en het ontwikkelen van bijzondere presentatievormen. Zijn discografie omvat negen cd’s waaronder de complete Années de Pèlerinage van Liszt, Iberia van Albéniz en een Mozart-cd met violiste Noa Wildschut bij Warner Classics. Hij is oprichter en artistiek leider van Oranjewoud Festival en maakt regelmatig deel uit van jury’s en beoordelingscommissies. Recentelijk is hij aangesteld als programmeur klassiek bij SPOT Groningen / de Oosterpoort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen