Wie verdient het Meppeler mantelzorgcompliment?

Foto:

Meppel – De gemeente Meppel waardeert de inzet van mantelzorgers. In samenwerking met Mantelzorgplatform Meppel en Welzijn MensenWerk reikt ze daarom de Mantelzorgwaardering 2020 uit. Van 2 tot en met 26 november kunnen mantelzorgers deze attentie aanvragen.

De Mantelzorgwaardering is een jaarlijkse attentie voor alle mantelzorgers die voor minimaal 8 uur per week voor iemand uit de gemeente Meppel zorgen. Daartoe behoren ook de jonge mantelzorgers, kinderen vanaf 6 jaar en jongeren die zorgen voor een ouder, broer of zus. Dit jaar bestaat de attentie uit een aantal Meppelbonnen ter waarde van € 50,-.

Aanvragen

Aanvragen van de Mantelzorgwaardering 2020 kan op een van de volgende manieren:

  • digitaal op http://www.welzijnmw.nl, via de knop ‘mantelzorgwaardering Meppel’ op de homepagina
  • telefonisch bij Welzijn MensenWerk: tel. (085) 273 1444 op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur
  • krijg hulp bij het invullen van een aanvraagformulier in:
    • wijkcentrum De Koeberg, Rembrandtplein 83 – maandag 09.00 – 12.00 uur
    • wijkcentrum De Poele, Groen van Prinstererstraat 1A – dinsdag 09.00 – 12.00 uur
    • wijkpunt Oosterboer, Osseweide 1b – donderdag 09.00 – 12.00 uur

Mantelzorgers dienen de aanvraag zelf te doen. Mensen die mantelzorg ontvangen kunnen het dus niet voor hun mantelzorger aanvragen. De attentie wordt na aanvraag thuisbezorgd.

Ondersteuning

Via de Mantelzorgwaardering wil de gemeente mantelzorgers ook wijzen op de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen, om de zorg vol te kunnen houden. Dit kan informatie zijn over  bijvoorbeeld regelingen, vervangende zorg, inzet van een vrijwilliger of activiteiten, maar ook professionele ondersteuning in de zorgsituatie. Het Mantelzorgplatform Meppel is de centrale plek waar deze informatie en actueel nieuws over mantelzorg te vinden is. Kijk hiervoor op www.mantelzorgplatformmeppel.nl of neem contact op via telefoonnummer 085 – 273 1444.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen