Mondkapjes in gemeentelijke gebouwen Meppel verplicht

Mondkapjes.
Mondkapjes.
Foto: Public Domain Pictures

Meppel – In de gemeente Meppel zijn mondkapjes in het publieke deel van gemeentelijke gebouwen vanaf heden verplicht. dat heeft het college van B en W besloten. Het gaat om het gebruik van niet-medische mondkapjes te verplichten in de publieke gedeelten van gemeentelijke gebouwen.

Dit besluit geldt voor bezoekers, bestuurders en medewerkers op het moment dat zij zich verplaatsen binnen publieke ruimten in de gebouwen – centrale hal, van en naar vergaderruimtes begane grond en van en naar raadzaal en tevens bij verplaatsing met bezoekers van en naar niet-publieke vergaderruimtes – via liften, trappenhuizen en van en naar vergaderzalen elders in het stadhuis;

Ogterop

Het besluit is niet van toepassing op Schouwburg Ogterop. Klanten worden actief geïnformeerd over de verplichting van het dragen van mondkapjes in gemeentelijke gebouwen. Uit goed werkgeverschap stelt de gemeente niet-medische mondkapjes beschikbaar aan medewerkers die klantcontacten hebben.

De gemeente volgt het dringende advies van het kabinet op en zet dit per direct om naar het verplicht gebruik van mondkapjes in het publieke deel van gemeentelijke gebouwen. Deze maatregel geldt daarmee in de hal van het stadhuis, de raadzaal, vergaderzalen op de begane grond, havenkantoor, De MensA, Leer Werk Centrum en Secretarie. Indien vergaderzalen elders in het gebouw gebruikt worden door externen, dan dienen zij op de weg ernaartoe ook een mondkapje te gebruiken. De gemeentelijke locatie Schouwburg Ogterop dient zich te houden aan de gemaakte afspraken binnen de Veiligheidsregio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen