Bliksemstart voor cabaretier Martijn Kardol in Ogterop

Martijn Kardol in Ogterop.
Martijn Kardol in Ogterop.
Foto: Ben Houdijk

Meppel – Deze week in Ogterop: Nederlands Blazers Ensemble voor het eerst te gast in Ogterop, maar deze voorstelling van zaterdag is uitverkocht. Verder Martijn Kardol maakte bliksemstart in het cabaret. Televisiehit De Vloer Op nu ook in het theater. En een indringend relatiedrama van Toneelgroep Oostpool. The show must go on in nieuwe tragikomedie. De actuele komedie George en Eran worden racisten. Bert Visscher zingt en vertelt. De grootste diva’s samen op het podium van Ogterop.

Op woensdag 7 oktober komt cabaretier Martijn Kardol naar Ogterop met zijn nieuwe show ‘Welkom’. Kardol maakte een bliksemstart in de cabaretwereld en won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival. Een unicum. Met zijn debuutprogramma ‘Bang’ loste hij de verwachtingen moeiteloos in. Ook opvolger ‘Welkom’ blijkt een voltreffer. Hierin maakt Martijn contact met de wereld en de mensen om hem heen. Of doet daar in ieder geval een poging toe.

Televisiehit

De televisiehit ‘De Vloer Op’ komt nu ook naar het theater. Actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s worden in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan. De acteurs werken de scènes met elkaar uit, wat vaak tot uitermate geestige, ontroerende, herkenbare of confronterende scènes leidt. Zaterdag 10 oktober te zien in Ogterop.

Indringend relatiedrama

Op zaterdag 11 oktober is Toneelgroep Oostpool te gast in Ogterop met de toneelvoorstelling ‘Skylight’. Na een onverwachts bezoek wordt de eens gepassioneerde relatie tussen schoolleraar Tom en gastro-tycoon Eva opnieuw aangewakkerd. Zoveel aantrekkingskracht. Zoveel onbegrip. De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd tussen wederzijds verlangen en tegenovergestelde ideologieën. Regisseur Jeroen De Man haalt het prijswinnende ‘Skylight’ van de Britse toneelschrijver David Hare naar het hier en nu.

The show must go on

Een nieuwe tragikomedie over een fictieve, nabije toekomst waarin twee gerenommeerde acteurs, zich in een wereld bevinden waar cultuur een pervers woord is geworden. Een tragikomedie in peepshow-setting over de teloorgang van de artiest die nog steeds vindt; ‘the show must go on’! Met Stephanie Louwrier en Wart Kamps. Woensdag 14 oktober in Ogterop.

George en Eran worden racisten

In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran, samen met het witte zangduo Nordgrond, de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld. Donderdag 15 oktober in Ogterop.

Bert Visscher zingt en vertelt

Bert Visscher komt voor de tweede keer dit jaar naar Ogterop! In februari stond hij twee keer voor een uitverkochte zaal met de reprise van zijn show ‘Hij wordt vanzelf moe’. Dit keer komt hij niet met een hilarische cabaretvoorstelling en een groot decor. Bert zingt en vertelt een uur. Prachtnummers van Waits tot Aznavour. Met een fantastische muzikale bezetting van de strijkers van het Noordpool Orkest en Reinout Douma. Vrijdag 16 oktober in Schouwburg Ogterop.
De drie grootste diva’s van ons land samen op het podium. Ellen Pieters (Adèle Bloemendaal), Frederique Sluyterman van Loo (Conny Stuart) en Hanneke Drenth (Jasperina de Jong) geven op magistrale wijze gestalte aan drie theaterdiva’s die in werkelijkheid nooit met elkaar op het podium stonden. De drie actrices vertolken ‘hun’ grootste successen zoals ‘Het is over’, ‘Zeur niet’, ‘Wat heb je gedaan Daan’, ‘Er zit nog leven in de oude kat’ en veel meer. Zaterdag 17 oktober in Ogterop.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.schouwburgogterop.nl of bij de kassa van Ogterop. De kassa is telefonisch bereikbaar via (0522) 25 42 42.

Veiligheid en gezondheid staan voorop

Schouwburg Ogterop kijkt er naar uit om bezoekers weer te verwelkomen. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers, artiesten en medewerkers staan daarbij natuurlijk voorop. Voor het nieuwe theaterseizoen heeft Ogterop dan ook meerdere maatregelen getroffen. Om de anderhalve meter afstand tussen de bezoekers te bewaren, is de capaciteit van de Grote zaal naar beneden bijgesteld. Normaal gesproken biedt de zaal plaats aan bijna 500 bezoekers, dat is nu verlaagd naar 100. Ook zijn er aanpassingen gedaan in het gebouw, waaronder de aanleg van looproutes en worden extra hygiënemaatregelen getroffen. Schouwburg Ogterop doet er alles aan om de bezoekers een veilige, gastvrije en bijzondere theaterbeleving te bieden, zoals bezoekers dat in Ogterop gewend zijn.

Ogterop presenteert nu eerst de voorstellingen die van september tot en met december te zien zijn. In het najaar kijkt Ogterop vooruit naar de tweede helft van het seizoen. De kaartverkoop is gestart via www.schouwburgogterop.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen