Koorschool Viva la Musica staat aan vooravond nieuw seizoen

Hedde van Viva la Musica.
Hedde van Viva la Musica.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde/Meppel – Koorschool Viva la Musica biedt dit schooljaar weer een algemeen muzikaal vormende cursus aan om kinderen kennis te laten maken met muziek. De cursus is geschikt voor kinderen uit groep 3, 4 en 5. Door te zingen, te bewegen en veel spelletjes te doen, krijgen de kinderen een goede muzikale basis. Hiermee zullen ze later makkelijker een instrument kunnen gaan spelen of gaan zingen.

In de wekelijkse lessen ontwikkelen de leerlingen hun stemgebruik, ritme- en maatgevoel en muzikaal gehoor. Ook maken ze kennis met het notenschrift. Docente Ceciel van der Zee zegt: “Het belangrijkst in de cursus is dat kinderen zelfvertrouwen ontwikkelen om zich te laten horen, dat ze leren samenwerken en dat ze heel veel plezier hebben in het maken van muziek.”

Certificaat

De leerlingen van de cursus Kennismaken met muziek mogen meedoen met de concerten van de koren van koorschool Viva la Musica in december en in juni. Na afloop van de eenjarige cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

De wekelijkse lessen van 45 minuten starten halverwege september en worden gegeven in Meppel en Zuidwolde. De lessen in Meppel zijn op donderdag van 16.00u tot 16.45u. In Zuidwolde zijn de lessen op vrijdag van 15.45 uur tot 16.30 uur. Voor informatie of opgave kunnen belangstellenden mailen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen