PvdA wil verruiming openingstijden afvalbrengstation in Havelte

Afval scheiden, best lastig.
Afval scheiden, best lastig.
Foto: Artizzl Media

Havelte/Meppel – De enorm oplopende wachttijden voor inwoners van de gemeenten Westerveld en Meppel zijn een doorn in het oog van de fractie van de PvdA Westerveld. Voor alles wat niet mag worden afgevoerd in de containers aan huis kunnen de inwoners terecht bij het moderne afvalbrengstation in Havelte.

“Wachttijden die kunnen oplopen tot 1 tot 1,5 uur en zijn helaas eerder regelmaat dan uitzondering geworden”, aldus Jan Puper. “Als het college, door wethouder Doeven, enerzijds aangeeft dat de inwoners van Westerveld beter moeten scheiden, moeten wij zeker zorgen dat er geen belemmeringen zijn om vuil naar het afvalbrengstation te brengen naar Havelte.”

Publieksvriendelijker

Ook wil de fractie dat de openstelling publieksvriendelijker moet worden, dus langer open, waaronder een aantal avonden. Voor inwoners die uitsluitend in hun vrije uren terecht kunnen blijft nu alleen de zaterdag over, de drukste dag van de week. “Met de klantvriendelijkheid van de aanwezige medewerkers zit het goed. Ondanks de grote drukte zijn de medewerkers opvallend rustig en vriendelijk, maar ook zij geven aan dat er een oplossing moet komen”, aldus Puper.

In een artikel 36 vraag vraagt de fractie van PvdA Westerveld aan het zittende college om de lange wachttijden naar beneden te brengen. In de komende  discussie rondom de inzameling zal ook het afvalbrengstation aan de orde komen, maar hierop wil de PvdA niet wachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen