Zomerinspiratie in bibliotheek van Meppel

Foto:

Meppel – In deze zomerperiode biedt de bibliotheek in Meppel drie inspirerende bijeenkomsten aan. Tijdens deze bijeenkomsten tips en adviezen voor persoonlijke ontwikkeling op het gebied van sociale contacten, ontspanning en werk. Alle bijeenkomsten zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

‘Zin in (ander) werk’ is het thema van dinsdag 11 augustus. ‘Ben je net je baan kwijtgeraakt, werk je niet op de juiste plek of wil je gewoon wel eens iets anders? Dan kan deze bijeenkomst nieuwe energie geven om aan de slag te gaan’, promoot de bibliotheek.

Oorzaken

Werk geeft invulling aan een groot deel van ons leven. Hoe fijn is het dan dat je werk hebt, dat het goed voelt en dat het bij je past. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval, dat kan verschillende oorzaken hebben.

Daryl van Dijk (ik-durf.nl) helpt je zicht te krijgen in je vaardigheden, talenten en ambities, zodat je weet waarin jij jezelf kunt ontwikkelen en kunt bereiken wat je écht belangrijk vindt.

Dan is er op 18 augustus ‘Zin in vriendschap’. Hoe maak je vrienden of verdiep je de vriendschap? Ellen Dekker van St. Welzijn Mensenwerk gaat in op wat mensen onbewust doen in hun contact met anderen.

Wat betekenen vrienden en kennissen voor je, ben je hier tevreden over of zoek je meer verdieping of nieuwe contacten. Hoe blijf je juist ook in goed contact met vrienden en kennissen. Naast informatie vooral ook veel praktische tips.

Mindfulness

Op dinsdag 25 augustus is er ‘Zin in ontspanning’. Mindfulness biedt volop handvatten voor het beter omgaan met stress. Het maakt je weerbaarder en flexibeler van geest en het vergroot je bewustzijn. Je leert meer genieten van het hier en nu.

Diny Kiers (Zien Mindfulness Meppel) laat de belangstellenden zien en ervaren wat dit voor hen kan betekenen.

Elke bijeenkomst is van 9.30 tot 11.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: [email protected] De coronamaatregelen worden in acht genomen.

Reacties