IVN zoekt particulieren voor tiny forest in de achtertuin

Eerste tiny forest.
Foto: Gemeente Meppel

Meppel –  IVN zoekt 20 particulieren voor het planten van een Tiny Forest in hun eigen achtertuin. IVN helpt met onder andere een cursus, een financiële bijdrage van € 750 voor materiaalkosten en toegang tot de online leergemeenschap. Ook verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden.

Het eerste Drentse Tiny Forest is geplant in Nieuwveense Landen. Kinderen uit de wijk groeven samen met wethouder Jaap van der Haar de gaten in de grond en plaatsten een meter lange boomscheut in de bodem. Zo ontstond een klein stukje bos in een nieuwbouwwijk. Ook is een Tiny Forest aangeplant op het schoolplein van Het Palet.

Voorwaarden

Het stuk grond moet minimaal 100 m2 zijn. Geen eigen grond ter beschikking? Geen probleem, want verenigingen, stichtingen en niet-commerciële organisaties kunnen zich ook aanmelden. Belangrijk is dat de grondeigenaar expliciet toestemming heeft gegeven om voor eind maart 2021 een Tiny Forest te planten. Het Tiny Forest moet minimaal 10 jaar blijven staan is ook één van de voorwaarden.

Meer informatie en aanmelden ivn.nl/tinyforest tot en met 31 juli 2020

Reacties