Nijeveen houdt wel een feestweek, maar dan een beetje anders

Foto:

Nijeveen – De feestweek van Nijeveen is uiteraard ook afgelast vanwege de coronacrisis, maar het bestuur van de Oranjevereniging Nijeveen is niet bij de pakken neer gaan zitten. Er werd een alternatief programma in elkaar gestoken. Hoe klein ook, wel heel passend en vooral ook bedoeld om de moed er in te houden.

In het weekend van 19 tot 21 juni is een klein aantal activiteiten op de agenda gezet. een Feestweek, maar dan net een beetje anders volgens de richtlijnen  van het RIVM. De inwoners van het dorp worden opgeroepen om de hele week (tot en met 23 juni) de vlag van Nijeveen uit te hangen, ter verhoging van de feestvreugde. Tevens wordt de gevraagd om de tuin te versieren, iets dat met of zonder corona in de wereld gewoon gedaan kan worden. Het versieren van de tuinen gebeurt al sinds jaar en dag in Nijeveen, het verlichten van de tuinen was ook vrij normaal in het dorp.

Rommelmarkt

Voor de kinderen staat een kleurwedstrijd gepland en op vrijdag 19 juni staat vanaf 20.00 uur een Online Quiz gepland. Op zaterdag 20 juni is er en rommelmarkt/kofferbakverkoop. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan jong en oud vanaf de eigen oprit spullen verkopen. Daarbij moeten de richtlijnen ook weer in acht worden genomen. Tussen 19.00 en 22.00 uur vindt de keuring van de tuinversieringen plaats. Dan op zondag 21 juni staat een fietstocht gepland. deze start vanaf 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Meer info komt te staan op http://www.oranjeverenigingnijeveen.nl

 

Reacties