Bouw van sociale huurwoningen aan Randweg is begonnen

De eerste palen zijn de grond ingegaan.
Foto: Eigen foto

Meppel – De eerste paal is deze week de grond ingegaan voor de bouw van 34 energiezuinige sociale huurwoningen aan de Randweg. Trebbe bouwt achter de oude LTS in opdracht van woningcorporatie Woonconcept huurwoningen.

Hans Veldman is projectleider bij Woonconcept en staat met een glimlach op de zonnige bouwplaats: “Het is fijn dat we samen, veilig aan de slag kunnen, ook in deze tijd. Er is veel vraag naar sociale huurwoningen in Meppel, voor eengezinswoningen moet je best een tijdje ingeschreven staan. Daarom bouwen we extra woningen bij. Eerst al in de Koedijkslanden en Nieuwveense Landen en nu gaan de vakmannen ook hier aan de slag.

Wouter Huuskes is directeur bij Trebbe en ook verheugd met de eerste paal. “Het succes van dit project zit voor mij, tot nu toe, in de openheid en het oog voor elkaars belangen. Mooi dat we op deze wijze aan elkaars succes bijdragen.”

Betaalbaar

Op de plek, naast het gebouw waar voorheen Stad & Esch gevestigd was, worden in de komende maanden 34 woningen gebouwd. De woningen zijn verdeeld over zes blokken en vormen samen een groene, ruim opgezette buurt. Er is veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen zodat ze goed passen bij de bestaande wijk.

De woningen zijn heel energiezuinig en gasloos. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. Ze worden voorzien van zonnepanelen en zijn heel goed geïsoleerd.

In juni kunnen woningzoekenden reageren op de woningen op www.thuiskompas.nl. Sinds 28 april staan de beschikbare huurwoningen van alle Drentse corporaties op die site. Woningzoekenden kunnen zich gratis inschrijven. Mensen die eerder ingeschreven stonden bij Woonconcept, kunnen hun inschrijving activeren op www.thuiskompas.nl via de mail die ze hebben ontvangen. De bouw van de woningen is in de laatste week van mei gestart. Als het goed gaat, wordt de laatste woning eind dit jaar nog opgeleverd.

Reacties