Markante Meppeler Wiecher Schieving overleden

Foto:

Meppel – Een markante Meppeler is niet meer : op 74-jarige leeftijd is vanmiddag Wiecher Schieving overleden. Schieving werd bekend als horecaondernemer en bouwde in de stad een flink imperium op. Hij trok daarin samen op met Bas Nijstad.

Wiecher Schieving was de man die bar-dancing Lord Nelson groot maakte na het C’est si Bon-tijdperk. Was Lord Nelson eerst een club waar niet iedereen zomaar binnenkwam, later gingen de deuren wagenwijd open voor discogangers. Schieving haalde vele bekende artiesten naar zijn discotheek.

Meerdere cafés

De Meppeler was aanjager in het uitgaansleven, exploiteerde of verpachtte meerdere cafés in de binnenstad en was tot zijn dood aan toe nog actief, al had hij ook te kampen met een verminderde gezondheid.

Dat Wiecher Schieving een echte ondernemer was, blijkt ook uit de exploitatie van het voormalige benzinestation aan de Hoogeveenscheweg, bij de afrit van de A32. Vele inwoners van Meppel en wijde omgeving zullen met plezier en respect aan deze imposante man terugdenken. Rust in vrede Wiecher!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen