De Baander zoekt sponsors voor het paardenvoer

Paarden De Baander.
Paarden De Baander.
Foto: Eigen foto

Meppel – Door de Corona uitbraak zijn ook bij PGM de Baander, de stichting Paardrijden Gehandicapten, alle activiteiten tot stilstand gekomen. Het grootste probleem is op dit moment het voer voor de paarden en pony’s. Daarom is De Baander een actie gestart om het voer gesponsord te krijgen.

Dat De Baander gesloten is, is voor de ruiters heel jammer en vaak ook lastig te begrijpen. ‘Voor de meeste ruiters is paardrijden het hoogtepunt van hun week. Ook alle andere mensen die wekelijks en soms dagelijks bij ons te vinden zijn worden door ons en door de paarden gemist. Op dit moment zijn er geen inkomsten. Waarschijnlijk komen er voor de medewerkers en instructeurs maatregelen vanuit de overheid, zodat niet alle kosten blijven doorgaan. Dat zou ons goed helpen’, laat het bestuur weten.

Geen ondersteuning

‘Toch zijn onze belangrijkste medewerkers onze paarden. Ook hun werk is van de ene op de andere dag gestopt. Voor onze paarden en pony’s krijgen we geen ondersteuning om de kosten te blijven betalen. Daarom vragen wij namens onze paarden om steun.’ Een paard eet per dag voor 10 euro aan voer, daarom is de actie bedacht om voor één dag het voer voor één paard te sponsoren. Meer dagen of een hele maand mag ook.

Wie een paard wil sponsoren, kan dat doen door onder vermelding van ‘voerfonds FPG’ een donatie over te maken naar IBAN nummer: NL15 RABO 0130013250 ten name van Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel. ‘Help onze paarden, ruiters en vrijwilligers door deze onzekere periode heen.’

Ook kan via deze link eenvoudig aan De Baander worden gedoneerd: https://pgmmeppel.nl/machtigingsformulier/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen