VanSpijker bouwt brug in Ceintuurbaan

Nieuwe brug over Wold Aa.
Nieuwe brug over Wold Aa.
Foto: VanSpijker

Meppel – VanSpijker Infrabouw uit Meppel mag de nieuwe brug over de Wold Aa in de Ceintuurbaan bouwen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De gemeente Meppel gaat de Ceintuurbaanbrug vervangen omdat deze la 90 jaar oud is en nodig aangepakt moet worden. Ook wordt de rioolzinker onder deze brug vervangen. De werkzaamheden starten naar verwachting in april.

De Ceintuurbaan wordt afgesloten voor doorgaand verkeer van 15 april tot 1 november, ook in verband met opslag en werkterrein voor de aannemer. Het openbaar vervoer wordt omgeleid, net als het normale verkeer. Er worden omleidingsroutes aangegeven. Op 15 april wordt begonnen met de uitvoering van rioleringswerkzaamheden, medio mei starten de sloopwerkzaamheden van de bestaande brug en direct aansluitend de bouw van de nieuwe verkeersbrug. Als alles volgens planning verloopt, is deze nieuwe brug klaar op 1 november. Dan gaat de Ceintuurbaan ook weer open voor doorgaand verkeer. Op 15 december is dan tevens de voetgangersbrug gereed en is ook de inpassing klaar.

Voor bewoners wordt, in overleg met de aannemer, gezorgd voor tijdelijke parkeermogelijkheden. Een deel van het niet benodigde deel van de Ceintuurbaan wordt hiervoor gereserveerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen