Informatie dienstverlening gemeente Meppel

Foto:

Meppel – Er leven bij de inwoners van de gemeente Meppel tal van vragen over de dienstverlening van de gemeente.Hier een aantal veelgestelde vragen:

Welke locaties van de gemeente zijn geopend?
Het Stadhuis is alleen ’s ochtends geopend op afspraakLocaties gemeente

Ik heb een afspraak op het gemeentehuis, gaat deze door?
Afspraken die al genoteerd stonden worden afgezegd

Wanneer kan ik de geboorte van mijn kind aangeven?
Neemt u hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0522. Er wordt dan een afspraak met u ingepland.

Wordt mijn afval nog opgehaald?
De afvalinzameling gaat volgens de planning afvalkalender door.

Is het afvalbrengstation geopend?
Ja het afvalbrengstation is Havelte is normaal geopend. Bekijk de openingstijden

Gaat mijn afspraak door met mijn werkocach of inkomensconsulent?
Alle afspraken zijn geannuleerd. Uw werkcoach/inkomensconsulent neemt t.z.t. contact met u op.

Hoe doe ik een aanvraag BBZ (ZZP-er uitkering)?
Hier is nog geen duidelijkheid over. Neemt u contact op met de gemeente via nummer 140522 of stuur een mail naar [email protected] Uw gegevens worden geregistreerd. Zodra er meer duidelijkheid is wordt er contact met u opgenomen.

Wat zijn de afspraken rondom uitvaarten?
U leest meer op de website van Yarden

Gaat mijn afspraak met de trombosedienst door?
Bloedprikken, trombosedienst en ziekenhuisbezoek Informatie over bloedprikken, ziekenhuisbezoek Isala

Sociale en praktische hulp

De sociale gevolgen van het coronavirus zijn enorm. Mensen zitten alleen. Anderen weten niet hoe ze aan eten moeten komen. Veel initiatieven zijn al gestart om dit leed zoveel mogelijk te verzachten. Graag bundelen we deze initiatieven in één overzicht van vraag en aanbod zodat we samen een sterke vuist kunnen maken!
www.meppelvoorelkaar.nl/coronahulp

Geen klachten maar toch ongerust of behoefte aan een luisterend oor? U kunt ook contact hebben met Welzijnmensenwerk telefonisch tijdens kantooruren via 085 – 273 1444 of kijk op de website www.welzijnmensenwerk.nl U kunt ook contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

Ondernemen

Gaat de weekmarkt door?
De weekmarkt kan wel doorgaan. De maatregelen gelden tot en met 6 april 2020 en zijn voor iedereen van toepassing, ook voor de ondernemers en bezoekers van de weekmarkt en de marktkramen bij de winkelcentra. De marktkooplieden hebben hierover een informatiebrief (PDF) ontvangen.

Hoe doe ik een aanvraag BBZ (ZZP-er uitkering)?
Hier is nog geen duidelijkheid over. Neemt u contact op met de gemeente via nummer 140522 of stuur een mail naar [email protected]. Uw gegevens worden geregistreerd. Zodra er meer duidelijkheid is wordt er contact met u opgenomen.

Is er hulp voor ondernemers?
VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen: kvk.nl/coronaloket. Bij dit loket vindt u informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).
Heel veel informatie is terug te vinden op de websites van brancheorganisaties.

Welke maatregelen zijn er voor ondernemers?
Op de website van de rijksoverheid staat een totaaloverzicht van de maatregelen die het kabinet onlangs heeft afgekondigd.

 

Reacties