Staatssecretaris vindt onwenselijk dat NS oproept om reis uit te stellen

Het station in Meppel.
Het station in Meppel.
Foto: Wikimedia / Dqfn13

Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, vindt het “onwenselijk” dat de NS donderdagavond 12 mei opriep om niet te reizen van en naar Meppel-Hoogeveen en Beilen.

Die oproep deed de NS omdat stopdienstbussen uitvielen en er slechts een zeer beperkt aantal snelbussen waren. Op het spoor vonden in mei werkzaamheden plaats in het traject Meppel-Groningen. Maar het vervangende vervoer liet te wensen over. Een aantal bussen kon niet rijden, vanwege een tekort aan buschauffeurs. Het gevolg was dat mensen soms lang moesten wachten op station voordat er een bus aankwam.

“Het geheel voorkomen van hinder en extra reistijd bij werkzaamheden is niet mogelijk, maar de reiziger moet er wel op kunnen vertrouwen zijn of haar plek van bestemming te bereiken. Gegeven het gebrek aan bussen die avond, begrijp ik evenwel de oproep van NS, om bij de reiziger geen verwachtingen te wekken die niet konden worden waargemaakt”, reageert de staatssecretaris.

Om deze problemen in de toekomst te voorkomen is de NS aan het kijken of het mogelijk is om bussen (en buschauffeurs) uit het buitenland in te zetten, die voldoen aan de kwaliteitseisen van Nederland. “Maar ook hier geldt dat er krapte is in de markt”, aldus Heijnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen