Akkoord voor mogelijke bouw van 25 small villa’s in Nieuwveense Landen

De gemeente tekent een overeenkomst voor small villa's.
De gemeente tekent een overeenkomst voor small villa's.
Foto: Daan Prest

“Met het ondertekenen van deze intentieovereenkomst is de bouw van een mooi aantal hoogwaardige woningen de nieuwe wijk Nieuwveense landen weer een stap dichterbij”, zegt Robin van Ulzen. Hij heeft met Ewald Spijker en Jan Heddema van HESP projectontwikkeling een overeenkomst getekend voor de bouw van maximaal 25 small villa’s.

Hierin zijn afspraken gemaakt over de mogelijke realisatie van de small villa’s in Nieuwveense Landen. Van Ulzen: “Het plan voorziet in woningen waardoor er doorstroming op woningmarkt mogelijk is.”

Een small villa is een villa die is verkleind tot de essentie van uiterst hoogwaardig wonen. “Met de ontwikkeling van small villa’s beogen we nagenoeg energieneutrale woningen te bouwen waar eigenaren kunnen thuiskomen met een gevoel van vrijheid en ontspanning”, zeggen de initiatiefnemers van HESP ontwikkeling. “Met de ontwikkeling houden we rekening met recente ontwikkelingen zoals onder meer thuiswerken, minder spullen, een kleinere voetafdruk en minder woonzorgen.”

De gemeente gaat samen met HESP de plannen in de komende periode verder uitwerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen