Isala sluit aan bij de landelijke Vaccinatie Twijfeltelefoon

Isala is aangesloten bij de landelijke Vaccinatie Twijfeltelefoon.
Isala is aangesloten bij de landelijke Vaccinatie Twijfeltelefoon.
Foto: Isala

Isala is aangesloten bij de Vaccinatie Twijfeltelefoon. Het landelijke telefoonnummer 088 7555777 is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het coronavaccin en daarover advies wil hebben.

Aan de telefoon kunnen alle vragen over het coronavaccin gesteld worden. Een team van medisch specialisten (in opleiding) en verpleegkundigen beantwoordt de vragen en gaat met de bellers in gesprek. Het kan bijvoorbeeld gaan of bijwerkingen zijn bij het vaccin.

Onderliggende aandoeningen

Sylvia Debast, arts-microbioloog: “Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen afweging kan maken over het nemen van de coronavaccinatie. Ik ben blij dat wij als ziekenhuizen hierin een rol kunnen spelen met betrouwbare medische informatie.” Internist Jolande Bouwhuis spreek vaak patiĆ«nten met onderliggende aandoeningen die vragen hebben over de werking van het coronavaccin. “Er zijn vast meer mensen die vragen hebben, en dat snap ik.”

Zo hebben onder meer zwangeren nog vaak twijfels. Begrijpelijk, volgens gynaecoloog Joost Bosma. “Want er is veel informatie te vinden die niet altijd klopt. Juist daarom is het belangrijk om erover te praten. Dat kan met je eigen verloskundige. Maar de vaccinatie Twijfeltelefoon is natuurlijk ook een prima keuze.”

Corona-informatiepunt

Isala richt in de ziekenhuizen in Zwolle en Meppel een corona-informatiepunt in. Daar kunnen bezoekers informatie vinden over de maatregelen die bij Isala gelden, maar is ook informatie beschikbaar over de coronavaccinatie en over de Vaccinatie Twijfeltelefoon.

Bereikbaar

Bellen met de Vaccinatie Twijfeltelefoon kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 uur en 16.30 uur. De Vaccinatie Twijfeltelefoon is een initiatief van het Erasmus Medisch Centrum.

Behalve een telefoon is er ook een website: www.twijfeltelefoon.nl, en er is een website met uitlegvideo’s beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen