Business4students is van start gegaan

Marieke Navarro - Rump, van de Regiocampus.
Marieke Navarro - Rump, van de Regiocampus.
Foto: Regiocampus

Bij Interstage heeft vanmorgen de kick-off plaatsgevonden van Business4students, tijdens de Global Entrepreneurshipweek van de Regio Zwolle. Vanaf nu kunnen ondernemende studenten zich aanmelden om mee te doen aan de pitchwedstrijd.

Eigenaar Gino Spijkerman van Interstage en Martin Schoonheim, eigenaar Digityze hebben een collegetour verzorgd. Klassen met studenten, docenten, coaches, jury en andere geïnteresseerden hebben het online evenement gevolgd.

De pitchwedstrijd vindt op 17 maart plaats. Het is een volledig programma met masterclasses en pitchtrainingen. Pitchers winnen een coach (ervaren ondernemer), die de student een stap verder kan helpen in het ondernemerschap. De winnaar verdient 500 euro, aangeboden door de Rabobank. Er worden maximaal drie studenten geselecteerd, die ook een half jaar lang mee mogen doen met de academie van ‘Ik ben Drents ondernemer’.

Studenten uit de hele regio Zuid West Drenthe en Noord West Overijssel mogen meedoen. De inschrijving staat open tot 18 januari via [email protected].

Opdrachten

Bedrijven uit de regio’s Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel kunnen opdrachten voor studenten indienen bij het Ondernemerspunt van de Regiocampus. Het Ondernemerspunt is een plek waar bedrijven hun ideeën, opdrachten en onderzoeksvraagstukken kunnen indienen, die vervolgens door studenten van het wo, hbo, mbo en voortgezet onderwijs kunnen worden uitgevoerd.

Het Ondernemerspunt brengt bedrijven en studenten bij elkaar. De studenten komen uit alle sectoren en staan voor de bedrijven en organisatie klaar om ingezet te worden op interessante vraagstukken.

Fysiek werken aan opdrachten

Anders dan bij stagiaires, werken de studenten fysiek vanuit het Ondernemerspunt in Meppel of de Vitaliteitscampus Frederiksoord als ook online aan allerlei opdrachten. Het Ondernemerspunt is gevestigd in het Arcus-gebouw aan de Werkhorst in Meppel en de Vitaliteitscampus Frederiksoord aan de Majoor van Swietenlaan in Westerveld.

“Elke ondernemer vergroot zijn kansen en mogelijkheden door actief opdrachten te geven aan studenten. Het verfrist de organisatie en heeft een positieve uitstraling naar klanten”, vertelt Martin Schoonheim.

Rianne Staal, coördinator van het Ondernemerspunt is contactpersoon voor beide locaties. Opdrachten kunnen uit de hele regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel komen. Het indienen van een opdracht kan via [email protected] en vóór 15 december 2021.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen