Provincie geeft gemeente Meppel 2,65 miljoen euro voor aantrekkelijk maken van binnenstad

Prinsenplein en Groenmarkt zijn nu autoluw.
Prinsenplein en Groenmarkt zijn nu autoluw.
Foto: Gemeente Meppel

De provincie Drenthe wil de gemeente Meppel 2,65 miljoen euro geven om de regionale functie van de binnenstad te versterken.

Ook de gemeenten Assen en Emmen krijgen hiervoor subsidie van de provincie. Voor beide gemeenten gaat het om een bedrag van 4,55 miljoen euro.

Prinsenplein, Bleekerseiland en Slotplantsoen

De gemeente Meppel heeft bij de provincie een plan ingediend voor een aantrekkelijk en toekomstbestendig Meppel en een compact winkelgebied. De provincie noemt het Prinsenplein, Bleekerseiland en het Slotplantsoen als ‘flinke stappen’ in dat proces. De gemeente Meppel wil het Prinsenplein veranderen. Dat was jarenlang een parkeerplaats, maar is nu autovrij gemaakt. Wat de invulling uiteindelijk gaat worden is nog niet bekend.

Voor Bleekerseiland zijn plannen om het te veranderen in een stadspark met een kleinschalig hotel. Het Slotplantsoen is onderdeel van de nieuwe plannen voor de Urzo-locatie. Daar moeten onder meer appartementen komen.

Ruggengraat

“Drentse steden zijn de ruggengraat voor het vestigings- en woonklimaat, de leefbaarheid en het voorzieningenniveau van de provincie”, zegt gedeputeerde Henk Brink. “Het versterken van de regionale functie van de steden heeft een uitstralend effect op de leefbaarheid in de hele provincie Drenthe. Het is mooi om te zien dat Assen, Emmen en Meppel voortvarend bezig gaan met het verbeteren van de binnensteden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen