Laatste kans: stadsbus stopt per 1 januari 2022 in Meppel

De stadsbus verdwijnt uit Meppel.
De stadsbus verdwijnt uit Meppel.
Foto: Gemeente Meppel

De stadsbus rijdt vanaf 1 januari niet meer door Meppel. In plaats daarvan gaat onder meer ‘De Mug’ rijden.

‘De Mug’ is een taxibus, die nog een aantal van de meest gebruikte routes rijdt, maar voor de rest van de dag flexibel wordt ingezet. Reizigers met een Wmo-indicatie kunnen op vertoon van hun pas in- en uitstappen bij een aantal vaste haltes. Ook leerlingen die de stadsbus gebruikten om naar school te gaan, kunnen met ‘De Mug’ reizen. Andere klanten kunnen tegen betaling meerijden.

Extra haltes voor lijn 28

Daarnaast rijdt buslijn 28 een andere route. De bus gaat een extra lus rijden. Deze gaat vanaf het station, langs de Rembrandtlaan, Europalaan, Industrieweg, Zuiderlaan weer terug naar het station. Daarna gaat de bus door naar Dwingeloo. In de Koedijkslanden doet de bus de huidige haltes van de stadsbus aan.

De eerste rit komt om 06.30 uur door de wijk. In de spitsuren rijdt de bus elke half uur. Buiten de spits is dat een keer per uur. De laatste bus vertrekt rond 18.30 uur vanaf het station.

Hubtaxi naar station

Het derde alternatief voor de stadsbus is een hubtaxi. Inwoners die geen bushalte in de buurt hebben of reizen in de avond of weekend, kunnen tegen betaling gebruik maken van de hubtaxi. Deze taxi brengt reizigers van het woonadres naar het station in Meppel, zodat ze daar over kunnen stappen. Reserveren kan via 0800 – 82 94 225.

De gemeente Meppel stopt met de stadsbus, omdat die te duur is en er te weinig mensen gebruik van maken. Gemiddeld reden er nog geen twee passagiers per rit mee, bleek uit onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen