Expositie ‘Mooi en raar’ in de gloria in Stedelijk Museum Meppel

Werk van Machiel Braaksma in het Stedelijk Museum Meppel.
Werk van Machiel Braaksma in het Stedelijk Museum Meppel.
Foto: Eigen

Meppel – Een enorme staat van dienst is te lezen op de website van veelgevraagd en -geprezen Friese kunstenaar Machiel Braaksma. In Stedelijk Museum Meppel heeft hij de vrije hand gekregen de ruimte van de wisselexpositie met zijn favoriete kunstwerken in te richten. Het is een perfect georganiseerde chaos geworden.

Het werk van Machiel Braaksma heeft een licht dadaïstische inslag. Hij plukt dingen uit het dagelijks leven, monteert ze opnieuw en schept zo met het nieuwe beeld dat ontstaat situaties die hilarisch, ontroerend, verwarrend, relativerend of becommentariërend zijn.

Veerkrachtige objecten

“Wat ik van mijn werk wil, is dat het origineel, onmiskenbaar en het een lange levensduur heeft. Ik zoek veerkrachtige, stevige objecten die schaamteloos zichzelf, maar ook betrokken kunnen zijn. Beelden met een uitbundige integriteit en een schaamteloze innerlijke schoonheid. Kortom: Ik zet alles op de juiste manier in de verkeerde volgorde.

Door middel van associëren  legt hij allerlei verbanden tussen zaken die normaal gesproken weinig met elkaar te maken hebben. Dat vertaalt zich o.a. in teksten, collages en beelden van allerlei pluimage. Deze aantrekkelijke objecten vragen om kijken en tasten, maar ze mogen absoluut niet aangeraakt worden. Ook staan er objecten zo verspreid door de ruimte dat bezoekers moeten oppassen niet te struikelen, maar wie met een ‘open mind’ komt kijken, loopt met een glimlach weer naar buiten.

Zondag 14 april is de officiële opening voor genodigden. Een bijzondere samenwerking tussen kunstenaar, rockband Levikta en onze eigen Meppeler stadsfietsenmaker Jaap Hoogeveen zal een mooi en raar in de gloria-begin zijn van deze expositie die tot en met 7 juli te zien is in Stedelijk Museum Meppel, Hoofdstraat 22. www.stedelijkmuseummeppel.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen