Lezing over avontuurlijke reis door Zuid-Amerika 

Blauwvoet Jan van Gent.
Blauwvoet Jan van Gent.
Foto:

Zuidwolde – Natuurvereniging Zuidwolde heeft een mooie lezing op de agenda gezet, die gaat over een avontuur in Zuid-Amerika. Het is een verslag van een lange reis door het hele continent, die Roelinda Alkemade en Reinier Havinga uit Zuidwolde in 2018 maakten. De lezing vindt plaats op dinsdag 19 oktober om 20.00 uur in de Boerhoorn. Toegang vrij.

Als leidraad voor deze ontdekkingsreis hebben Roelinda en Reinier de Andes genomen. Deze bergketen strekt zich van het noorden van Colombia tot het zuiden van Patagonië. Zij wilden proberen dit zoveel mogelijk te doen zoals ze vroeger als studenten reisden; backpackend, met de rugzak in het openbaar vervoer. Het zuidelijke deel reisden zij in een kampeerbusje en zo trokken ze door Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië en Chili. Van het noordelijkste puntje: Punto Galinas in de Colombiaanse woestijn, tot het zuidelijkste puntje: het ook voor de Nederlandse historie bekende Kaap Hoorn.

Boeiende belevenis

Het werd een zeer boeiende belevenis langs vele diverse landen en culturen en landschappen. Het bijzondere van het reizen langs de Andes is de enorme afwisseling van klimaatzones. Van oceaan tot woestijngebieden in het westen, hooggebergte centraal, tropisch regenwoud in het oosten en pool-invloeden in het zuiden.

Het leverde heel veel foto’s en verhalen op voor een boeiende trektocht langs de Andes. Zij nemen de bezoekers graag een stukje mee op hun grote reisavontuur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen