Filmpje en prijsvraag: Museum De Wemme vier avonden gratis te bezoeken

Zuidwolde – In oktober gaat het museum in Zuidwolde vier avonden open, dat is voor het eerst in het bestaan van het museum. Iedereen krijgt de mogelijkheid om de expositie over 75 jaar bevrijding nog te kunnen bekijken voordat deze wordt afgebroken.

Het museum is die avonden gratis te bezoeken, zodat niemand vanwege het geld ervan weerhouden hoeft te worden om te komen. Het idee voor vier avonden openstelling, op maandag 4, dinsdag 12, woensdag 20 en donderdag 28 oktober, is ‘gepikt’ van Museum De Fundatie in Zwolle. Daar gingen ze vier zaterdagavonden gratis open en het was steeds hartstikke druk.

Promotiecampagne

Met de vier avonden, tactisch op steeds wisselende dagen, zodat iedereen de kans heeft om te komen, wil museum De Wemme zich ook wat meer profileren richting de eigen regio. Speciaal daarvoor wordt een korte promotiecampagne opgezet inclusief filmpjes en een leuke prijsvraag waarmee de deelnemers prijzen van de eigen middenstanders kunnen winnen. Wie een prijs wil winnen, moet overigens wel goed op de hoogte zijn van wat De Wemme op dit moment in huis heeft.

Naoorlogse jaren

De expositie ’75 Jaar Bevrijding’ toont verschillende facetten van de naoorlogse jaren. Dat gaat van de BB (Bescherming Bevolking) tot apparatuur uit die jaren (grammofoons, radio’s, jukebox) en het emigratieverhaal. Pronkstuk is een Messerschmitt auto die in de nieuwe ruimte staat te glimmen. Voor het najaar wordt de jaarlijkse Slachtdag mogelijk toch nog georganiseerd, terwijl de kerstwandeling op tweede kerstdag al een zekerheidje is.

Museum De Wemme is op de genoemde avonden gratis open van 18.30 tot 20.30 uur. Reserveren is niet verplicht, maar voor wie dat prettig vindt, mag dat wel. Dat kan via de website www.dewemme.nl.

 

Reacties

Cookieinstellingen