Uit de Lappenmand Zomerconcert bij De Karstenhoeve

Sinje Kiel bij het tbc-huisje.
Sinje Kiel bij het tbc-huisje.
Foto:

Ruinerwold – Het duo Sinje Kiel & Elly van Munster treedt zondag 22 augustus op met het programma “Sick of Love”. Een speciaal voor het museum gemaakte voorstelling, waarbij de bezoekers vanuit het TBC- huisje in de voortuin en binnen op verschillende plaatsen zullen worden toegezongen.

De boerderij de Karstenhoeve ontstond aan het eind van de zeventiende eeuw (ca 1680). Muziek uit diezelfde tijd (liederen als “Doen Daphne d’overschoone maegt…” en o.a. werken van Henry Purcell en John Dowland) op deze plek te laten klinken geeft de expositie in de Lappenmand een extra dimensie en zorgt voor een bijzondere concertbeleving.

Inloop vanaf 14.00 uur, de voorstelling begint om 14.30 uur. Ook een rondleiding over de expositiezolder “in de lappenmand ”staat op het programma. Hierin aandacht voor vroegere epidemieën, bijzondere geneeswijzen, kwakzalverij, bijgeloof en de slechte hygiënische omstandigheden uit vroegere dagen. Toegang 15 euro, contactloos en met pin te betalen bij de ingang, jongeren tot 16 jaar gratis.

Reserveren is noodzakelijk in verband met een beperkt aantal bezoekers en afstand houden. Aanmelden kan via [email protected]  of [email protected]

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente de Wolden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen