Actie ‘Mensen maken Meppel’ moet aantal vrijwilligers verdubbelen

Foto:

Meppel – De publiekscampagne van Mensen maken Nederland is maandag in de gemeente Meppel gestart. Het is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 dat in heel Nederland met vrijwilligers gevierd wordt. In de gemeente Meppel nemen Welzijn MensenWerk en Meppelvoorelkaar het voortouw met de actie ‘Mensen maken Meppel”. Zij roepen vrijwillige helden op om zich te laten interviewen. Daarnaast organiseert Meppelvoorelkaar een borrel waar men online kan kennismaken met andere vrijwilligers en potentieel vrijwilligerswerk. Het doel is het aantal vrijwilligers in de gemeente dit jaar te verdubbelen.

Via het vrijwilligersplatform Meppelvoorelkaar zijn in de gemeente Meppel al 3.000 matches gemaakt met vrijwilligers die samen zo’n 90.000 uur aan vrijwilligerswerk hebben gedaan de afgelopen 4 jaar. Dit grote aantal lokale helden maakt samen de gemeente Meppel mooier, socialer, groener, diervriendelijker of gewoon gezelliger. Ondanks de mooie aantallen vrijwilligers zijn er op Meppelvoorelkaar nog veel open hulpvragen. Zo is er behoefte aan handige helpers, chauffeurs om cliënten van a naar b te brengen en wandelmaatjes.

Verhalen

Het vrijwilligersplatform gaat dit jaar ervaringen van vrijwilligers verzamelen, om meer mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligers worden opgeroepen om hun verhaal te vertellen aan Lianne Dolstra, projectleider van Meppelvoorelkaar. ‘’We laten daarmee graag zien hoe mooi het is om je vrijwillig in te zetten voor anderen en dat dat op hele diverse manieren kan.’’

Om de bestaande vrijwilligers te bedanken en nieuwe vrijwilligers een kans te geven kennis te maken met andere vrijwilligers en organisaties, organiseert Meppelvoorelkaar de VrijwilligersMixBorrel op 11 februari 2021. Samen zal er gebrainstormd worden over hoe in de gemeente Meppel in 2021 het aantal vrijwilligers kan verdubbelen. Dolstra: ‘’Met deze prikkelende en ambitieuze vraag dwingen we onszelf en alle aanwezigen om creatief te denken. Daar komen vast mooie ideeën uit. Alle vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers die wel of niet bij een organisatie zijn aangesloten en andere mensen die een steentje bij willen dragen zijn van harte uitgenodigd’’.

Om aan te melden voor de online borrel of een interview, kijk op http://www.meppelvoorelkaar.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen