Winterlezingen in Museum De Proefkolonie

Frederiksoord – Vanaf dit najaar start De Proefkolonie in Frederiksoord met een serie winterlezingen. De lezingen worden in klein en dus exclusief gezelschap gegeven in het auditorium van het vorig jaar geopende museum. Vier gerenommeerde schrijvers passeren de revue, waaronder Suzanna Jansen van ‘Het Pauperparadijs’.

De aftrap vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 oktober. In het kader van De Maand van de Geschiedenis is voor dit weekend gekozen voor het boek van historica Annelie van Dijk. ‘Als je wilt dat de wereld je toelacht, dan moet je werken’, is een resultaat van stamboomonderzoek dat zij naar haar familie deed. De historische roman geeft veel concrete informatie over het leven in de koloniën. Aansluitend aan dit weekend, biedt het Drents Archief een week lang online hulp aan hen die ook op zoek willen naar hun voorouders in de Koloniën van Weldadigheid.

Angelie Sens

Als tweede lezing staat in november Angelie Sens op het programma. Zij schreef jarenlang aan de biografie over Johannes van den Bosch. Niet zonder resultaat, want het boek is genomineerd voor de ‘Libris Geschiedenis Prijs 2020’.  Directeur Peter Sluiter is verheugd haar op 7 en 8 november te verwelkomen. „Angelie heeft zo lang en intensief onderzoek gedaan naar Johannes, dat zij hem écht tot in detail kan uittekenen. Tijdens de boekpresentatie vorig jaar hebben wij hier uitermate van genoten.”

Suzanna Jansen (Het Pauperparadijs) en Wil Schackmann (De Proefkolonie) zijn in respectievelijk januari en maart van het nieuwe jaar aan zet.

De lezingen bieden gezien corona plaats aan maximaal 30 personen per lezing. Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht op de website van het museum www.proefkolonie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen