Bezoekerscentrum De Wieden open in de weekends

Foto:

Sint Jansklooster – De Wieden liggen er prachtig bij. De echte koekoeksbloem staat volop in bloei, de zwarte sterns zoeken een nest, de zeldzame vlinder, de zilveren maan, fladdert weer om je heen. Vanaf zaterdag 6 juni opent Bezoekerscentrum De Wieden haar deuren in de weekends. Bezoekers kunnen op 1,5 meter afstand het centrum en het achterliggende gebied bezoeken.

Het bezoekerscentrum is zo ingericht, dat afstand houden goed mogelijk is. Het aantal mensen dat tegelijk in het gebouw kan zijn, is echter beperkt. Er is een buitenbalie om bezoekers zo veel mogelijk in de open lucht te woord te staan. Het vlonderpad kan in één richting belopen worden; ook de veentent en de veenschuur zijn open. Op het uitkijkpunt zijn vaak de zwarte sterns te zien. Op de steigers kun je vlinders rustig bekijken.

Laarzenpad

Het laarzenpad is op dit moment gesloten in verband met onderhoud van de trekpontjes. Als het onderhoud is afgerond én als uit de faunacheck blijkt dat er geen nesten direct naast het pad zitten, gaat het laarzenpad ook weer open. Het streven is om op 6 juni weer open te zijn. Check even de nieuwsberichten bij www.nm.nl/bcdewieden/nieuws als je komt voor het laarzenpad.

Er zijn in juni nog geen activiteiten zoals boottochten. Als alles meezit worden er in juli weer activiteiten opgestart en worden de openingstijden van het bezoekerscentrum verruimd.

Meer informatie is tegen die tijd te vinden via www.nm.nl/dewieden/activiteiten

Het bezoekerscentrum houdt zich aan de richtlijnen van de rijksoverheid en verwacht dat ook van bezoekers. Blijf thuis bij verkoudheid en of koorts van jezelf of je huisgenoten; vermijd drukte en houd anderhalve meter afstand; ontsmet je handen voor je binnenkomt; betaal contactloos. Als de parkeerplaats vol is, draai dan om en kom op een rustiger moment.

Meer informatie

Het adres van het bezoekerscentrum De Wieden is Beulakerpad 1 in Sint Jansklooster. Honden kunnen helaas niet mee.

Voor meer informatie kunnen bezoekers ook contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 205660. Openingstijden in juni zijn: zaterdag en zondag van 10-17 uur.