Minitheater Zael Meppel overweegt meer Zoom concerten

Zael Zoom concert.
Foto: Zael

Meppel – Minitheater Zael in Meppel maakt stille tijden door nu voorstellingen en bijeenkomsten als gevolg van het Corona-virus niet mogelijk zijn. ‘Ik mis jullie enorm tijdens de maandelijkse voorstellingen die een vaste plek hadden gekregen in het Meppeler Culturele leven. Dat werd benadrukt door de uitreiking van de Henk Boerwinkel Cultuurprijs 2019 aan Zael. Tot september zullen er geen voorstellingen plaatsvinden en of het daarna wel kan en op welke manier zal de tijd leren’, laat eigenaar Adriaan Meij weten.

Op 25 april zou pianist en componist Frederic Voorn met een klassiek programma optreden in Zael. Frederic is een gelauwerd concertpianist en componist. Hij speelt werken van Beethoven, Haydn, Schubert en een wereldpremière van zichzelf. Je krijgt een indringende indruk van de betekenis van Beethoven. In april 2018 concerteerde Voorn in Zael met een prachtig concert rondom het impressionisme in  de muziek.

Online concert

In plaats daarvan kunnen liefhebbers nu Frederic Voorn vrijdagavond 1 mei om 20.45 uur bekijken en beluisteren via de PC, Laptop, tablet of mobiele smartphone. Hij geeft dan een benefietconcert van een half uur waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Mensen die willen luisteren, hoeven daarvoor alleen een e-mail naar hem te sturen met deelname verzoek en ontvangen dan een link naar de videoverbinding. Het is volgens Adriaan Meij interessant om zo verstild via je apparaat het concert te horen, te chatten en te doorvoelen hoe de ervaring is.

Fred schrijft: Mijn derde benefietconcert via Zoom, afgelopen vrijdag ten bate van het Corona onderzoeksteam van het Leids Universitair Medisch Centrum, werd goed bezocht en we hadden een uitstekende geluidskwaliteit. Behalve Nederlanders hadden we ook luisteraars uit Amerika. Vrijdag 1 mei geef ik om 20.45 uur het vierde benefietconcert met weer hetzelfde goede doel. Je hoort muziek van Bach, Chopin en Frederic Voorn. Interesse? Laat het me weten en ik stuur je van tevoren een linkje om het concert te kunnen bijwonen en hoe je kunt doneren. Graag tot aanstaande vrijdag en zegt het voort!” Frederic Voorn.

Zijn emailadres is [email protected] .

Hier is een link die uitlegt wat zoom is en hoe je het kunt installeren. Als je het voor de eerste keer doet is het handig er wat tijd voor te nemen voordat het programma begint.
https://www.centiv.nl/wp-content/uploads/2020/03/Instructie-Zoom-App.pdf

Voor het benefietconcert vraagt Frederic Voorn  een vrije donatie. Deze zal geschonken worden aan het Corona onderzoeksteam van het LUMC. Hij doet dit samen met de Stichting Filosofie en Meditatie (SFM). De SFM is een ANBI-stichting die donaties mag ontvangen. Donaties zijn, afhankelijk van je  situatie, veelal fiscaal aftrekbaar. Je kunt als je dat wilt je donatie overmaken naar: Stichting Filosofie en Meditatie IBAN: NL79 INGB 0000 1917 25 o.v.v. Benefietconcert Frederic Voorn. Voor het schenkingenregister moet je je naam, email en woonadres opgeven.

Andere voorstellingen

Adriaan Meij denkt na over hoe Zael zal reageren op de toekomst wanneer de anderhalve meter samenleving in stand blijft. ‘Het eerste is wel om de aanwijzingen van de overheid te volgen. Het tweede is ook zelf na te denken over de inrichting van Zael, de fysieke circulatie, de luchtcirculatie en de veiligheid, mede omdat overwegend oudere mensen Zael bezoeken. Als Zael wordt ingericht volgens de anderhalve meter richtlijn, kunnen 14 mensen Zael tegelijk bezoeken. Dat kan financieel niet uit. Misschien kan Zael meerdere zoomconcerten of bijeenkomsten organiseren.’ Wie daar ideeën over heeft of wilt vertellen over ervaringen met het concert van Frederic Voorn, kan mailen via [email protected] ?

Reacties