Eendaagse tuinenreis Groei & Bloei Meppel en regio

Groei & Bloei Meppel en regio organiseert zaterdag 12 september een tuinenreis naar drie bestemmingen in Groningen. Vertrek om 8:30 uur vanaf station Meppel.

Allereerst gaat de reis naar specialiteitenkwekerij Foltz in Meeden, een zeer gespecialiseerde kwekerij met een breed aanbod vaste planten, siergrassen, kruiden en eenjarigen en unieke collectie Salvia en Echinacea. Na een bezoek aan Hoogezand, waar iedereen op eigen gelegenheid kan lunchen, is de volgende bestemming Tuin ‘de Houtstek’ in Blijham: Een verrassende tuin van 4500 m2 met natuurlijke sfeer, passend in het landschap. Golvende borders, hagen, bostuin, vijver, zitjes in de zon en schaduw. Tevens is er een kleine expositie van eigen werk, o.a. olieverf, aquarel en keramiek.

De derde tuin is Kwekerij Jacobs in Vriescheloo. Een open tuin en kwekerij met vaste planten en siergrassen. Jacobs is ook bekend als collectiehouder van het plantengeslacht Helenium. Deze bijzondere tuin en kwekerij zijn ontstaan uit de hobby’s natuur, tuinieren en planten verzamelen. Alle planten worden zelf opgekweekt.

Prijs: 30 euro incl. koffie, thee en entree van de tuinen, contant te betalen in de bus. Opgave voor deze reis vòòr 17 augustus a.s. bij Baukje Miedema, tel. 0522-253900 of [email protected].

Bron: Groei en Bloei Meppel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen