Isala Diaconessenhuis ontvangt groen vinkje voor goede stomazorg

Isala Diaconessenhuis heeft opnieuw het groene vinkje voor stomazorg weten te bemachtigen. Dat betekent dat Isala Diaconessenhuis aan alle normen voldoet voor het leveren van zowel colo-/ileostomazorg als voor urinestomazorg.

Het groene vinkje is een initiatief van de Nederlandse Stomavereniging. Samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen hebben zij de minimale normen goede stomazorg ontwikkeld. De gegevens zijn opgenomen in de Stoma Zorgwijzer.

De Stoma Zorgwijzer laat zien welke stomazorg op welke ziekenhuislocatie wordt geboden. Daarnaast is te zien of de ziekenhuislocaties die stomazorg verlenen voldoen aan de 13 minimale normen voor goede stomazorg vanuit het perspectief van stomadragers. De informatie is bedoeld voor wie een stoma heeft of krijgt: om informatie te zoeken of te vergelijken, en om te zien wat een stomadrager mag verwachten van de zorg.

In Isala Diaconessenhuis zijn vier stomaverpleegkundigen werkzaam. Zij begeleiden patiënten voor en na de operatie waarbij ze een stoma krijgen. Stomaverpleegkundige Anita Timmerman: “We zijn heel blij met het groene vinkje. Patiënten in Isala Diaconessenhuis kunnen rekenen op goede stomazorg!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen